Karya Si Pemuda

Karya Si Pemuda
Manusia Insan Seni

Thursday, September 8, 2011

Ant@ra T@kdir & Kem@huan

Salam semua... apa kabo??

Arini aku nk share sikit pasal journey aku.. Hehe..today is second day i will start my practical..so the new thing that i have learn is about the skill in using with skecth up and Autocad..haaaaa.. korang tau x bnde pe tuh?? hihi...pasal keje2 design la...tp berkenaan ngan tittle kat atas tuh ade sikit kene mengena ngan aku lah...sebab sepanjang aku ber-pratikal nih...mcm lah panjang sngt kan..baru 2 ari jer..haha... so far bagi aku ok lah..walaupun balik lambt everyday tp aku mahu tuk belajar n itu takdir yg aku dapat sehinggakan my frenz "botak" pun mcm terkinja2 nk blk awal sbb nk pi gym..haha..sebut pasal gym plak...aku nih ade la keinginan nk tambah berat bdn..sebab berat aku nih kurang sngt atleast nk ar tambah sikit..x nk gemuk..kang x hensem lak.. nampak steady ckup ar kan.. hahah..tu pun kemahuan aku..if ade masa aku nk ke gym.. leh bina bdn sikit..mane tau awek2 cun yg dtg ngorat aku..nih aku je duk ngorat awek2..haha...poyo plak.. xde lah.. belum mase nyer lagi nak pikir sal kawin.. tp ade lah perancangan..kalu ade takdir n kemahuan tuh..ade lah inyaALLAH...amin!

so..actually, aku de progress sal skrip yg aku buat nih berkenaan tittle kat atas tuh... hurm..kang aku tunjuk x pasal2 ade org copy lak kan..so, aku bg sinopsis sket sal cite yg aku buat... so, hope u all enjoy k..pape hal give comment 1st k...:)

Sipnopsis

Sebuah cerita mengenai cinta antara 3 insan yang berbeza latar belakang dan mempunyai pergolakan antara mereka bertiga. Aida merupakan seorang gadis yang bertudung yang memiliki rupa paras yang cantik memang digemari oleh ramai peminat. Namun, pilihannya adalah Hisyam seorang jejaka yang berperwatakan menarik tetapi disebaliknya tersirat seribu kisah tersendiri. Kamal pula, adalah seorang lelaki yang sangat meminati aida sehinggakan sanggup berdendam dengan Hisyam. Kamal sebenarnya mempunyai masalah dengan keluarganya sihanggakan beliau menghidap penyakit mental. Oleh itu, Ruang hidup Hisyam hanya diketahui oleh kamal dan Kamal cuba menjelaskan kisah sebenar ruang hidup hisyam kepada Aida, namun aida tidak mempercayainya. Oleh hal yang demikian, berlakulah pemberontakan dalam jiwa kamal untuk membunuh Hisyam. Hisyam mati dibunuh oleh Kamal. Bagaimanakah kehidupan konflik yang berlaku pada Aida dan Kamal selepas itu? Dan bagaimana pula kisah ruang hidup Hisyam yang sebenar? Qarma, sebuah cerita sejati yang hanya mementingkan diri sendiri dan akhirnya tidak menguntungkan siapa-siapa.Akibat itu, takdir dan kemahuan telah menjejaskan pergolakan hidup mereka.

4 comments:

H & H said...

takdir penentu segala ku hari2 balik lewat..walaupon terpaksa meninggalkan set2 workout di gym.aku sedar walaupon kerja..wahhh..bleh nie wt skrip...haha

H & H said...
This comment has been removed by the author.
Daniel said...

haha.....memang pun..walaupun dapat makan best..best giler smlm..EMPIRE

Sir Haris said...

good story....